• Nieuws
  • Beleef als vrijwilliger een bijzondere dag bij de Zandvoort evenementen

Beleef als vrijwilliger een bijzondere dag bij de Zandvoort evenementen

– 25.000 sporters in actie op 24 en 25 maart –


Kom het vrijwilligersteam van Le Champion versterken op 24 en 25 maart en help mee bij de organisatie van drie wandel-, fiets- en hardloopevenementen in Zandvoort. Tijdens het weekend vindt de 30 van Zandvoort, Omloop van Zandvoort en de Runner’s World Zandvoort Circuit Run plaats. Om dit sportieve weekend te kunnen realiseren, worden zo’n vijfhonderd vrijwilligers ingezet. Help mee en beleef een te gekke dag!

Een grote groep enthousiaste vrijwilligers staat al te trappelen om hun steentje bij te dragen tijdens de Zandvoort evenementen. Het team van vrijwilligers voelt bijna aan als familie. Iedere vrijwilliger is gemotiveerd om zijn eigen redenen, maar de belangrijkste reden is het sociale contact onderling. Het is vroeg opstaan, de handen uit de mouwen steken en een toffe dag met elkaar beleven. De sfeer tussen vrijwilliger en deelnemer is onbeschrijfelijk, beiden zetten een sportieve topprestatie neer. Zondagavond schuift iedereen met een voldaan gevoel aan bij de maaltijd op het circuit om alle ervaringen te delen.

Op vrijdag 23 maart worden de routes voor zaterdag en zondag al uitgepijld en wordt het Circuit Park Zandvoort volledig omgebouwd, zodat in het weekend 25.000 deelnemers kunnen starten. Op zaterdag start de 30 van Zandvoort al vroeg op het circuit met de gezellige finish in het centrum. De Omloop van Zandvoort begint zondagochtend. Daarna klinkt het startschot voor de Runner’s World Zandvoort Circuit Run vanuit de spectaculaire pitstraat en deze finisht later voor de eretribune.

Er helpen veel vrijwilligers uit Zandvoort en omgeving. Voor iedereen uit de regio is het natuurlijk prachtig dat er zo’n groot sportief weekend bij hem/haar in de buurt plaatsvindt. Iedere vrijwilliger helpt bij een taak waar zijn of haar kracht ligt. Ben jij nauwkeurig? Kom dan bij de start helpen om de hardlopers toegang te verlenen tot de juiste startvakken. Ben jij die enthousiasteling? Kom dan bij de finish de welverdiende medaille uitreiken. Heb jij overwicht? Kom dan helpen om de deelnemers over het parcours te begeleiden. Heb jij geen tijd, omdat je zelf meedoet aan de evenementen? Kom dan helpen met het verspreiden van de bewonersbrieven in de weken voor de evenementen. Er is voor iedereen een passende taak.

Verenigingen
De Rotaryclub Zandvoort en andere lokale verenigingen – zoals de scouting – helpen met een hele groep om geld op te halen om bijvoorbeeld op zomerkamp te gaan. Een dag waarbij de groep elkaar beter leert kennen, want samenwerken dat is zeker nodig! Zie jij je ook wel met jouw vereniging helpen, meld je dan aan.

Aanmelden kan via vrijwilligers@lechampion.nl en 072 533 81 36.