• Nieuws
  • Omloop van Zandvoort succesvolle start van wielerseizoen

Omloop van Zandvoort succesvolle start van wielerseizoen

Vandaag ging met Omloop van Zandvoort het wielerseizoen van Le Champion officieel van start. Ruim 2.200 fietsers haalden vandaag de racefiets uit de winterstalling voor de 6e editie van deze wielertocht over 45, 80 en 120 km. Voor het goede doel, Stichting ALS Nederland, werd een recordbedrag van € 4.285,- opgehaald.

In alle vroegte gingen de fietsers vanochtend van start op het Circuit Zandvoort. De druk op de pedalen werd direct flink opgevoerd voor de tijdrit over het 4 km lange circuit. Hierna vertrokken de twee langste afstanden richting Lisse en Leiden en maakte de 45 km een ronde langs Heemstede en Haarlem. Langs de route waren diverse pitstops ingericht, waar de fietsers uit handen van vrijwilligers van Le Champion iets te eten en drinken kregen. De finish was in het gezellige centrum van Zandvoort, waar tegelijkertijd het dorpsfeest georganiseerd werd.

Feest in Zandvoort
Op de zaterdag vond de 30 van Zandvoort plaats met 7.500 wandelaars die feestelijk finishte in het centrum van Zandvoort. Op zondag werden de fietsers extra in het zonnetje gezet bij de finish, zij werden weer warm onthaald in de Louis Davidstraat. De sportieve sfeer werd nog even vastgehouden, want bij het Raadhuisplein moedigden veel fietsers onder het genot van een biertje de 12.000 hardlopers aan die de laatste meters van de Runner’s World Zandvoort Circuit Run aflegden. 

Editie 2019 
Volgend jaar vindt de Omloop van Zandvoort plaats op zondag 31 maart 2019. De inschrijving opent in oktober dit jaar. Kijk voor meer informatie op www.omloopvanzandvoort.nl.