• Nieuws
  • Recordaantal fietsers van 2.700 starten wielerseizoen

Recordaantal fietsers van 2.700 starten wielerseizoen

2.700 fietsers hebben vandaag bij de Omloop van Zandvoort het fietsseizoen van Le Champion geopend. Een recordaantal. Het wielerseizoen kon met deze openingsklassieker niet beter beginnen: een kickstart op het Circuit van Zandvoort, prachtige routes over 45, 85 en 120 km, een heerlijke lentezon en een uitdagende wind. Het feestelijke onthaal in het bruisende centrum maakte het wielerfeest compleet.

Al vroeg in de ochtend stonden de fietsers te trappelen om te beginnen. Het was ideaal weer om samen een eerste rit te maken op de fiets, waardoor er veel fietsers gebruikmaakten van de na-inschrijving. Nadat de stuurbordjes waren aangesnoerd, konden de benen direct getest worden met een 4 km lange tijdrit over het Circuit Park Zandvoort. Voor veel deelnemers een spectaculair begin van de dag. “Dat moet je een keer gedaan hebben”, was een veelgehoorde uitspraak.

Hierna vertrok de kortste afstand voor een route van 45 km langs Heemstede, ‘t Fort bij Vijfhuizen en Haarlem. De twee langste afstanden vertrokken op de fiets richting Lisse en Sassenheim. De 120 km heeft hierna nog een extra lus gemaakt langs o.a. Leiden. Tijdens de toertochten kon er volop genoten worden van ongerepte natuur, duinen en bloeiende tulpenvelden. Op de finishlocatie in het gezellige centrum van Zandvoort konden de deelnemers in de middag rekenen op een warm onthaal en een unieke medaille.

Fietsen voor ALS
Voor het goede doel, Stichting ALS Nederland, werd een bedrag van € 3.989,- opgehaald. Met dit geld kan Stichting ALS nog meer wetenschappelijk onderzoek doen naar de oorzaak van ALS. De Stichting heeft als duidelijke focus de kwaliteit van leven en zorg van de ALS-patiënt. Organisator Le Champion bedankt alle deelnemers voor de gulle donaties.

Zandvoort weekend
Zandvoort is het hele weekend het terrein geweest van sportieve activiteiten. Zaterdag werd de 30 van Zandvoort, een wandeltocht over 18 en 30 km, gewandeld door 7.500 wandelaars. Op zondag werd er ook gestart op het Circuit Park Zandvoort door hardlopers. 12.000 deelnemers aan de Runner’s World Zandvoort Circuit Run liepen over het circuit, het strand en door het centrum van Zandvoort.

Editie 2020
Volgend jaar vindt de Omloop van Zandvoort plaats op 29 maart 2020. Le Champion organiseert daarnaast dit jaar nog vele andere fietsevenementen, zoals binnenkort de Ronde van Noord-Holland (13 april), de Fiets4Daagse Hoorn (2 t/m 5 mei) en de Cycle Tour Amsterdam (9 juni). Kijk voor meer informatie op www.lechampion.nl.