• Bereikbaarheid

Bereikbaarheid

Op zondag 25 maart wordt gelijktijdig met de Omloop van Zandvoort het hardloopevenement Runner’s World Zandvoort Circuit Run met 14.000 lopers georganiseerd. Er is dus volop sportieve gezelligheid in Zandvoort. Ambiance! Lees hier alles de bereikbaarheid en zorg natuurlijk dat je op tijd bent. Het fietspad NP7 tussen Zandvoort en Noordwijk is afgesloten tussen 12.00 – 15.00 uur i.v.m. de Runner’s World Zandvoort Circuit Run. Deelnemers kunnen na de finish dus niet via dit fietspad naar huis. Je wordt omgeleid via de N201 en N206.

Let op! In verband met werkzaamheden op het traject tussen Haarlem – Amsterdam Sloterdijk worden er door de NS op zondag 25 maart tussen 6.00 en 9.00 uur bussen ingezet. De eerste reguliere trein rijdt vanaf 9.16 uur vanaf Amsterdam Sloterdijk naar Zandvoort. 

In de bussen mogen geen fietsen meegenomen worden. De NS adviseert aan deelnemers die via Amsterdam reizen een omleiding via Schiphol en Leiden of via Zaandam en Uitgeest. In de treinen is een beperkte capaciteit voor fietsen beschikbaar. 

Trein

Zandvoort is door een directe treinverbinding vanuit Amsterdam en Haarlem prima bereikbaar met de trein. Wij adviseren je om gebruik te maken van de trein. Beter voor het milieu en minder verkeersoverlast in Zandvoort. Ondanks de extra treinen kan het op bepaalde momenten erg druk worden in de trein naar Zandvoort, dus neem ruim de tijd voor jouw reis. 

Looproute vanaf het station

Circuit Zandvoort ligt op 10 minuten loopafstand vanaf het NS Station. Op het stationsplein ga je naar rechts en loop je over de Van Speijkstraat. Aan het einde van de weg steek je schuin over langs het tankstation en vervolg je de weg (Burgemeester van Alphenstraat). Na 500 m zie je aan de rechterkant de ingang van het Circuit Zandvoort.

Bus

Er rijden twee bussen naar Zandvoort. Met lijn 80 vanuit Amsterdam Marnixstraat (via Haarlem en Heemstede-Aerdenhout) duurt het ongeveer 60 minuten naar Busstation Zandvoort. Met lijn 81 vanuit Santpoort-Zuid, Station Zuid duurt het ongeveer 50 minuten naar Circuit Zandvoort.

Auto

Deelnemers aan de Omloop van Zandvoort worden daarom dringend geadviseerd alléén naar Zandvoort te rijden via de Zandvoortselaan (N201) en dan vervolgens direct te parkeren op De Zuid in Zandvoort. Volg hiervoor vanaf de Zandvoortselaan de borden met ‘Parkeren Zuid‘. De parkeerkaart moet bij de inschrijving gekocht geworden, deze kost €6,- en wordt opgestuurd. Uw parkeerkaart is alleen geldig met een ingevulde datum en uw kenteken. Deze parkeerkaart is alléén geldig op parkeerterrein De Zuid. Nabestellen is niet mogelijk.

Op het parkeerterrein van De Zuid geldt betaald parkeren. Ook na afloop van de Omloop van Zandvoort doen wij een dringend beroep op de deelnemers om Zandvoort ook weer te verlaten via de Zandvoortselaan. Dit in verband met de afzettingen in Zandvoort en de verwachte verkeersdrukte.

Terugreis

Neem de tijd voor je terugreis. Het kan namelijk druk zijn op het spoor en op de weg. Heb je geen haast? Geniet dan nog even na van het Dorpsfeest in het centrum van Zandvoort.

Afzettingen

Voor afzetting van het parcours voor de Runner’s World Zandvoort Circuit Run op zondag 25 maart 2018 is het nodig om verschillende straten af te sluiten voor verkeer.

In dit verkeersbesluit kun je terugvinden om welke straten het gaat.