Bereikbaarheid

Op zondag 31 maart wordt gelijktijdig met de Omloop van Zandvoort het hardloopevenement Runner’s World Zandvoort Circuit Run met 14.000 lopers georganiseerd. Er is dus volop sportieve gezelligheid in Zandvoort. Ambiance! Lees hier alles de bereikbaarheid en zorg natuurlijk dat je op tijd bent. Het fietspad NP7 tussen Zandvoort en Noordwijk is afgesloten tussen 12.00 – 15.00 uur i.v.m. de Runner’s World Zandvoort Circuit Run. Deelnemers kunnen na de finish dus niet via dit fietspad naar huis. Je wordt omgeleid via de N201 en N206.

Trein

Zandvoort is door een directe treinverbinding vanuit Amsterdam en Haarlem prima bereikbaar met de trein. Wij adviseren je om gebruik te maken van de trein. Beter voor het milieu en minder verkeersoverlast in Zandvoort. Ondanks de extra treinen kan het op bepaalde momenten erg druk worden in de trein naar Zandvoort, dus neem ruim de tijd voor jouw reis. 

Looproute vanaf het station

Circuit Zandvoort ligt op 10 minuten loopafstand vanaf het NS Station. Op het stationsplein ga je naar rechts en loop je over de Van Speijkstraat. Aan het einde van de weg steek je schuin over langs het tankstation en vervolg je de weg (Burgemeester van Alphenstraat). Na 500 m zie je aan de rechterkant de ingang van het Circuit Zandvoort.

Bus

De toeschouwers hebben de optie om met de bus te reizen. Er rijden twee bussen naar Zandvoort. Met lijn 80 vanuit Amsterdam Marnixstraat (via Haarlem en Heemstede-Aerdenhout) duurt het ongeveer 60 minuten naar Busstation Zandvoort. Met lijn 81 vanuit Santpoort-Zuid, Station Zuid duurt het ongeveer 50 minuten naar Circuit Zandvoort.

Auto

Deelnemers aan de Omloop van Zandvoort worden daarom dringend geadviseerd alléén naar Zandvoort te rijden via de Zandvoortselaan (N201) en dan vervolgens direct te parkeren op De Zuid in Zandvoort. Volg hiervoor vanaf de Zandvoortselaan de borden met ‘Parkeren Zuid‘. De parkeerkaart moet bij de inschrijving gekocht geworden en wordt digitaal opgestuurd. Deze parkeerkaart is alléén geldig op parkeerterrein De Zuid. Nabestellen is niet mogelijk.

Ook na afloop van de Omloop van Zandvoort doen wij een dringend beroep op de deelnemers om Zandvoort ook weer te verlaten via de Zandvoortselaan. Dit in verband met de afzettingen in Zandvoort en de verwachte verkeersdrukte.

Terugreis

Neem de tijd voor je terugreis. Het kan namelijk druk zijn op het spoor en op de weg. Heb je geen haast? Geniet dan nog even na van het Dorpsfeest in het centrum van Zandvoort. 

Afzettingen

Voor afzetting van het parcours voor de Runner’s World Zandvoort Circuit Run op zondag 31 maart 2019 is het nodig om verschillende straten af te sluiten voor verkeer. In dit verkeersbesluit kun je terugvinden om welke straten het gaat.