Overige informatie

Het fietsseizoen van Le Champion start in het eerste lenteweekend bij de 9e Omloop van Zandvoort. De deelnemers starten met een mooie tijdrit op het Formule 1-circuit van Zandvoort en vervolgen hun rit daarna door het duingebied en langs de bloembollenvelden richting Noordwijk. Je kunt kiezen uit de afstanden van 40, 80 en 120 km. Het parcours is verrassend afwisselend van landschap. Ook in 2023 finish je op het CM.com Circuit Zandvoort waar je nog even lekker kunt nagenieten van je wielerprestatie.

E-bike, steps en handbikers


De Omloop van Zandvoort is geschikt voor iedere fietser. Heb je een e-bike, handbike of ander type fiets? Of wil je meedoen op een step? Ook dan ben je meer dan welkom om mee te doen.

Hellingshoek op het circuit
Alle routes van de Omloop van Zandvoort gaan van start met één ronde over het CM.com Circuit Zandvoort. Het circuit heeft bochten met een hellingshoek van 18 graden, waardoor het voor enkele type fietsers wellicht minder veilig of niet haalbaar is om over het circuit te fietsen. Het advies voor deze deelnemers is daarom om van start te gaan vanaf de Paddock en vanuit hier het circuit te verlaten.

Ophaalservice voor uitvallers
In verband met het formaat van handbikes kan de organisatie geen ophaalservice verlenen aan handbikers die onderweg uitvallen.

Voor meer informatie over verwijzen we graag door naar de algemene voorwaarden en het reglement van de Omloop van Zandvoort 2023.