Nieuwe routes in 2023

Voor de 9e editie van de Omloop van Zandvoort presenteren wij nieuwe routes voor de 40, 80 en 120 km. De start voor alle afstanden is vanuit de pitstraat van CM.com Circuit Zandvoort. Iedereen begint met een ronde van 4 km over het circuit.

Nieuwe routes Omloop van Zandvoort 2023

Route van 40 km
Deze afstand is geschikt voor ieder type fietser. De 40 km begint vanaf het CM.com Circuit Zandvoort, gaat door het gezellige centrum van Zandvoort via het duingebied richting Aerdenhout. Vervolgens is er een pitstop in Vijfhuizen, waarna de deelnemers koers zetten om door Heemstede en via Bloemendaal aan Zee weer te finishen op het Formule 1-circuit.

Heb je een e-bike of ben je een stepper of handbiker? Ook dan ben je meer dan welkom om mee te doen. Lees daar hier meer informatie over.
Route van 80 km
De route over 80 km loopt door het mooie duingebied naar het zuiden. Langs de bollenvelden van Hillegom en Lisse komen de fietsers bij de eerste pitstop, bij IJs- en Skeelerclub Lisserbroek. Via mooie wegen langs Nieuw-Vennep en de Haarlemmermeerpolder wordt Restaurant 't Fort in Vijfhuizen bereikt, de tweede pitstop. De mooie lus rondom Haarlem brengt de deelnemers van de 80 km langs Spaarndam, Santpoort-Noord en Bloemendaal. De deelnemers kunnen daarna lekker op de pedalen staan voor de laatste kilometers richting de finish op het Formule 1-circuit.
Route van 120 km
De eerste 30 km van de langste afstand van de Omloop van Zandvoort is gelijk aan die van de 80 km. Na de mooie kilometers door het duingebied en langs de bollenvelden, is de eerste pitstop van de 120 km ook in Lisserbroek. De 120 km-fietsers zetten koers in oostelijke richting om een lus te maken om de Westeinderplassen. Bij het clubhuis van UWTC in Uithoorn maken de deelnemers de tweede pitstop. Even lekker bijtanken om vervolgens weer verder te genieten van deze toertocht, die ons ook kennis laat maken met het Groene Hart. Een heerlijke plek om het nieuwe fietsseizoen te beginnen!

Deze 120 km-route heeft een beetje internationale allure, want er wordt om Luchthaven Schiphol heen gefietst, voordat de deelnemers het fort bij Vijfhuizen bereiken voor de laatste pitstop. De lus rondom Haarlem brengt de deelnemers aan langs Spaarndam, Santpoort-Noord en Bloemendaal. Via het prachtige duingebied passeren de fietsers Bloemendaal aan Zee voordat zij op de pedalen gaan staan voor de laatste kilometers naar de finish op het Formule 1-circuit.
Je wordt geflitst!
Smile! Tijdens je ronde op het circuit en onderwegvstaan de fotografen van Sportplaat klaar om jou vast te leggen. In de nieuwsbrief van volgende week delen we de link waar je de foto's kunt kopen.
Tijdrit CM.com Circuit Zandvoort
Het circuit is uitermate geschikt om even lekker op de pedalen te gaan staan. Bekijk het Strava-segment van onze tijdrit van 3,13 km. Schrijf jij het segment op je naam? Of kroon jij je  tot KOM of QOM? 👑 Houd bij het aantrekken van een sprint  rekening met andere deelnemers! Zo kunnen we allemaal genieten van de ronde over het circuit.
Le Champion Cycling Club
Ben je al lid van de Le Champion Cycling Club op Strava? Hier kun je het hele jaar door de competitie aangaan met andere fietsers in ons clubklassement.

Alle deelnemers krijgen

Volledig uitgepijlde routes
De route als GPX-bestand
Goede ravitaillering bij verzorgingsposten onderweg en bij de finish

Alle deelnemers krijgen

Volledig uitgepijlde routes
De route als GPX-bestand
Goede ravitaillering bij verzorgingsposten onderweg en bij de finish
Dit jaar zal Sportplaat aanwezig zijn  om alle fietsers op de foto te zetten. Lach dus zeker even naar de fotograaf tijdens jouw ronde over het CM.com Circuit Zandvoort! De foto's zijn achteraf hier te bekijken.