Routes

Op zondag 24 maart 2024 vieren wij de 10e editie van de Omloop van Zandvoort met een nieuwe afstand! Naast de vertrouwde afstanden van 40, 80 en 120 km voegen we dit jaar ook een 100 km-route toe!

Alle deelnemers beginnen hun rit met een ronde over het circuit. Op het heilige asfalt, waar vijf maanden later de Formule 1-coureurs met 300 km/u overheen scheuren, is voor de fietsers alle ruimte om volop te genieten en foto’s te maken of om een snelle rondetijd neer te zetten.
Na het spektakel op het circuit zetten de 40 km-deelnemers via het duingebied koers richting Aerdenhout. De deelnemers aan de drie langste afstanden vervolgen hun weg richting Zuid-Holland. Via de verzorgingspost in Lisserbroek en het nieuw geasfalteerde Langepad gaan de fietsers in de richting van het Haarlemmermeerse Bos en langs de Polderbaan.
Een heerlijk voorjaarszonnetje zou het lentegevoel voor alle deelnemers op de routes langs de Mooie Nel bij Haarlem compleet maken. Bij Paviljoen Loef is er voor iedereen even tijd om te ontspannen en nieuwe energie op te doen. Voor de 100 en 120 km-fietsers ligt er daarna een mooi klimmetje in het verschiet bij Spaarnwoude. Op het steilste stuk tikt het stijgingspercentage bijna 10% aan. Deze twee langste afstanden komen ook nog langs de pitstop bij Villa Zomerdijk.

In Overveen komen alle deelnemers weer samen op de route. Vanaf hier zet men via de duinen koers richting Zandvoort om langs de kust het circuit weer op te draaien. Na de finish kunnen de deelnemers op de paddock van het circuit gezellig samen nagenieten van deze sportieve dag.
Je wordt geflitst!
Smile! Tijdens je ronde op het circuit en onderweg staan de fotografen van Sportplaat klaar om jou vast te leggen.
Tijdrit Circuit Zandvoort
Het circuit is uitermate geschikt om even lekker op de pedalen te gaan staan. Bekijk het Strava-segment van onze tijdrit van 3,13 km. Schrijf jij het segment op je naam? Of kroon jij je tot KOM of QOM? 👑 Houd bij het aantrekken van een sprint rekening met andere deelnemers! Zo kunnen we allemaal genieten van de ronde over het circuit.
Le Champion Cycling Club
Ben je al lid van de Le Champion Cycling Club op Strava? Hier blijf je op de hoogte van onze fietsevenementen en kom je in contact met andere fietsers.