Goede doel

Alle deelnemers aan de Omloop van Zandvoort kunnen bij de inschrijving een vrijwillige bijdrage doen aan Stichting ALS Nederland, het aan het evenement verbonden goede doel. In 2020 mochten we door jullie bijdrage het fantastische bedrag van €6.891,- aan Stichting ALS overmaken. Bedankt voor jullie donaties!
ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose) is een dodelijke zenuw-/spierziekte en komt in Nederland bij 1.500 personen voor. Jaarlijks komen er helaas 500 patiënten bij en overlijden er 500 personen aan de gevolgen van deze ziekte. De oorzaak van ALS is onbekend en een geneesmiddel is niet voorhanden, hoop op een toekomst – met een gemiddelde levensverwachting van 3 tot 5 jaar na diagnose – is er voor deze 1.500 patiënten dan ook nog niet. Er is maar één manier om ALS de wereld uit te helpen: wetenschappelijk onderzoek. Stichting ALS Nederland werft fondsen voor wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak van ALS en heeft een duidelijke focus op de kwaliteit van leven en zorg van de ALS-patiënt. Vecht mee tegen deze genadeloze ziekte!

Ook tijdens de virtuele Omloop van Zandvoort kun je doneren aan Stichting ALS. Doe een donatie bij je inschrijving, doneer rechtstreeks aan Stichting ALS Nederland óf start jouw eigen actie.

Start jouw eigen actie

Website Stichting ALS

Facebook Stichting ALS